Cereals, llavors i farines

Cereals i farines

Els cereals són la base de l’alimentació a la cultura mediterrània, juntament amb els productes de l’horta. Amb l’alimentació industral, s’ha anat perdent el lligam amb els productes bàsics de la terra, i avui és difícil saber d’on ve el blat amb el que es fa la pasta o el pa, per exemple, ni quins agroquímics hi han utilitzat. Per això, t’oferim una gamma de cereals i farines, sempre ecològiques i de la millor qualitat, per tal d’apropar-te cada setmana una opció de consum sana i d’origen i característiques conegudes.

Farines La Garbiana, excel·lents per a fer pa, pastissos, pizzes, “quiches” o tantes altres receptes, totes (eco):

farina-integral-de-cigronet-eco-kg

  • Farina integral de blat
  • Farina integral de 3 blats antics
  • Farina integral d’espelta
  • Farina integral de sègol (centeno en castellà)
  • Farina integral d’ordi (cebada en castellà)
  • Farina de blat persa o kamut
  • Farina de cigronet

Civada (avena en castellà), diferents marques (Int-Salim, Biográ, etc.), tot (eco)

  • Flocs de civada sencers (copos de avena en castellà)
  • Flocs de civada petits
  • Flocs de civada tous (triturats)

Fibra de cereals

  • Segó (salvado en castellà) de civada (avena)
  • Segó de blat

Altres:

  • Quinoa Real de Bolivia: dita el “súpercereal”, pel seu alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu (amb tots els aminoàcids essencials).
  • Cus-cus blanc o integral (eco): per fer saboroses receptes africanes o orientals.

Llavors

Igual com els cereals, les llavors d’altres plantes tenen importantíssimes funcions i avantatges nutricionals, no sempre prou conegudes a nivell popular. A El Jardí en tenim diverses, que poden complementar la teva dieta i ajudar-te front a diverses malalties o difuncions:

  • Lli o llinosa (lino o linaza en castellà): Conté Omega-3 (beneficiós per a reduir el colesterol), i mucílags que netegen el sistema digestiu i afavoreixen el trànsit intestinal.
    N’hi ha de varietat fosca o daurada, sense diferència de propietats.
  • Sèsam (sésamo, ajolí o ajonjolí en castellà): llavor molt rica en minerals com calci i ferro(indicada, per tant, per a reforçar els ossos i recuperar-se d’anèmies). També té fibres útils per als intestins. El  seu gust excel·lent el fa un condiment per a molts plats, especialment dolços, i per a l’hummus.
    En disposem de cru i pelat, torrat (el més comú) o negre.
  • Rosella (amapola en castellà): s’utilitza en resposteria i en l’elaboració de pans. Conté calci i Vitamina A.
  • Mill (mijo en castellà): conté Ferro, fòsfor i magnesi i vitamines del grup B.
  • Chía. Molt recent a casa nostra, és una altra llavor rica en Omega-3, i minerals com zenc, ferro i fòsfor.

Més informació sobre les propietats de les llavors a aquest bloc.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s